top of page

Ναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός!

17/02/2015

Ναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός! Όμως αυτό που συμβαίνει, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα στρίμωγμα της Ελλάδας στη γωνιά, δεν βοηθά καθόλου. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δεσμεύει ένα έθνος για μισό αιώνα! Καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει η φράση "τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρούνται" όμως εν τοιαύτη περιπτώσει προς τι οι εκλογές;

 

Στην Ευρώπη των 25 εκατομμυρίων ανέργων και των 125 εκατομμυρίων στα όρια της φτώχειας , δεν επιτρέπεται καν συζήτηση... για την ταπείνωση των ανθρώπων που πρέπει να θεωρούν τα 751 ευρώ τον μήνα ως αξιοπρεπή μισθό. Όμως ναι. Συμβιβασμός. Συμβιβασμός τώρα, για να πατήσουμε γερά, και για να ξανασυζητήσουμε όταν πατήσουμε γερά! Οι δυνατοί ήταν πάντα χυδαίοι.

 

Είμαι στενοχωρημένος και θυμωμένος. Στενοχωρημένος γιατί σειρά κυβερνήσεων (συνεπικουρούντος και ενός μνημονίου που χειροτέρεψε τα πράγματα) έφεραν την Ελλάδα σ' αυτό το σημείο, και θυμωμένος γιατί δεν υπάρχει μια δεύτερη και μια τρίτη κυβέρνηση στην Ευρώπη που να σκέφτεται προς την ίδια κατεύθυνση που σκέφτεται ο Σύριζα, για να μπορέσουν έτσι όλοι μαζί να σηκώσουν ανάστημα.

 

Τώρα πια ναι. Συμβιβασμός! Αλλά για να πατήσουμε γερα. Και για να τους ξανακουβεντιάσουμε όταν πατήσουμε γερά. Συμβιβασμός αλλά που να δίνει ελπίδα πως σύντομα θα πατήσουμε γερά!

Please reload

bottom of page