top of page

Συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Τζιζόφ

27/02/2015

Συναντήθηκα χθες με τον Βλαντιμίρ Τζιζόφ, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Ήταν μια αναγκαία συνάντηση σε μια περίοδο που οι σχέσεις της ΕΕ -Ρωσίας είναι στο χαμηλότερο επίπεδο. Ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων (εξαιρουμένης της Ομάδας της Αριστεράς) δεν διάκεινται φιλικά προς τη Ρωσία. Στη συνάντηση ανασκοπήθηκαν πρωτίστως τα αποτελέσματα της επίσκεψης Αναστασιάδη στη Μόσχα, τα οποία ο Πρέσβης θεώρησε θετικά.

Η προοπτική δι...ατήρησης της εκεχειρίας στη Ουκρανία που έχει συμφωνηθεί και ο αντίκτυπος της στις Ευρω-ρωσικές σχέσεις ήταν επίσης στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Συζητήσαμε επίσης εκτενώς τα θέματα ενέργειας, της πτώσης των τιμών του πετρελαίου παγκόσμια, και τις επιπτώσεις στην Ρώσικη αλλά και άλλες οικονομίες.

 

Ενημέρωσα τον Ρώσο Πρέσβη για τη στασιμότητα που επικρατεί στο κυπριακό ένεκα και των τελευταίων παραβιάσεων της κυπριακής ΑΟΖ από την Τουρκία καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την προσπάθεια εξόρυξης υδρογονανθράκων.

 

Η Ρωσία εύχεται είπε ο Πρέσβης μια σύντομη λύση στο κυπριακό, και υπογράμμισε ότι όποια λύση προκρίνει ο κυπριακός λαός, η Ρωσία θα την υποστηρίξει.

Please reload

bottom of page