top of page

Αναβολή ψήφισης της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας

21/05/2015

Η ψήφιση της Έκθεσης Προόδου της Τουρκίας στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου οδηγήθηκε σε αναβολή.

 

Από χτες το βράδυ ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πληροφορίες για ενδεχόμενη πρόταση αναβολής. Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά που η εισηγήτρια της έκθεσης κ. Πίρι έβαλε τροπολογία για άνοιγμα του κεφαλαίου 15 που αφορά την Ενέργεια. Η τροπολογία αυτή προκάλεσε αντιδράσεις σε όλες τις πολιτικές ομάδες.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Πίρι δεν είχε καταθέσει ποτέ μια τέτοια πρόταση στο παρελθόν. Ούτε ως τροπολογία στο επίπεδο της Επιτροπής Εξωτερικών ούτε και στις συναντήσεις των σκιωδών εισηγητών στις οποίας συμμετείχα εκπροσωπώντας την ομάδα της Αριστεράς.

 

Ως εκ τούτου, μετά το μπέρδεμα και τις αντιδράσεις που είχαν προκύψει γεννήθηκε η ιδέα της αναβολής. Εμείς διαφωνήσαμε με τη πρόταση της αναβολής για να μην έρθει η ολομέλεια αντιμέτωπη με τετελεσμένα.

 

Κάποια επιπρόσθετη πληροφόρηση που ίσως να είναι χρήσιμη. Φαίνεται πως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σκληραίνει την στάση του έναντι της Τουρκίας και αυτό ήταν φανερό μέσα από τις τροπολογίες που κατέθεσε όπου αφαιρούσε λέξεις που να παραπέμπουν στην πλήρη ένταξη.

 

Ως ομάδα της Αριστεράς παρά την αντίθεση μας στην αναβολή θεωρούμε ότι ο επιπλέον χρόνος προσφέρεται για διαβουλεύσεις τις οποίες σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε.

Please reload

bottom of page