top of page

Οι εγγυήσεις στο επίκεντρο συζήτησης με τον Έλληνα ΥΠΕΞ

03/06/2015

Οι εγγυήσεις στο επίκεντρο συζήτησης με τον Έλληνα ΥΠΕΞ.

 

Συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν κατ' αρχήν τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, καθώς βεβαία και τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό.

 

Ενημέρωσα τον Υπουργό για όλες τις λεπτομέρειες της παρούσας φάσης του κυπριακού προβλήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στις ευθύνες της Τουρκίας και πως μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν.

 

Ποιο συγκεκριμένα συζητήσαμε το θέμα των εγγυήσεων και πως μπορούμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να απεγκλωβιστούμε απ' αυτό το απηρχαιωμένο σύστημα, καθώς επίσης και για το θέμα της αποχώρησης του τουρκικού στρατού.

 

Ευχαρίστησα τον Υπουργό για την ενεργό εμπλοκή του στο θέμα του κυπριακού, και για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει προκειμένου να επιτευχτεί αυτή τη φορά ο στόχος μιας καλής συμφωνίας.

 

Ο Υπουργός με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα των επαφών του στη Τουρκία, καθώς και για το περιεχόμενο των συζητήσεων του τόσο με τον Πρόεδρο Ερτογάν όσο και με τον Πρωθυπουργό Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου.

 

Σήμερα θα έχω συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κα Ζωή Κωνσταντοπούλου.

 

Σημειώνω ότι βρισκόμαστε στην Αθήνα για το Συνέδριο της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο διοργανώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Please reload

bottom of page