top of page

Πληρώνονται για να είναι έποικοι

23/09/2014

Σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην Παλαιστίνη, στα πλαίσια αποστολής της Ομάδας της Αριστεράς, είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε σχεδόν όλα. Λέω ''σχεδόν'' όλα, γιατί το Ισραήλ δεν μας επέτρεψε πρόσβαση στη Γάζα. Σε ποιόν άλλωστε συμφέρει να δείχνει τα εγκλήματα του.

 

Ψέγω ταυτόχρονα τη στάση συναδέλφων Ευρωβουλευτών, που με μεγάλη πλειοψηφία απέρριψαν... τροπολογία που κατέθεσε η Ομάδα μας για καταδίκη της απαράδεκτης αυτής ενέργειας από μέρους των Ισραηλινών, να απαγορεύσουν δηλαδή σε Ευρωβουλευτές να επισκεφτούν την Γάζα. Απέκλεισαν εαυτούς από το δικαίωμα τους.

 

Οι περισσότεροι λέτε εδώ πως η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση. Ας το δεχτώ πως είναι. Πως θα νοιώθαμε εμείς όλοι αν μας έκλειναν μέσα στις Βρυξέλλες για οχτώ χρόνια χωρίς νερό και ρεύμα και με ετήσιους βομβαρδισμούς; Πως θα αντιδρούσαμε και ποια θα ήταν η στάση μας;

 

Κάτι για τους έποικους. Τι γυρεύουν 300 έποικοι με περιφρούρηση από 700 στρατιώτες σε μια περιοχή με 800,000 Παλαιστίνιους. Πληρώνονται για να είναι έποικοι! Υπάρχει άλλη απάντηση;

 

Έχω απόλυτη πεποίθηση ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για καμία Λύση.

 

Άλλωστε γιατί να θέλει όταν κανείς δεν το υποχρεώνει. Στο Ευρωκοινοβούλιο όλοι τάσσεστε υπέρ των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, (το δημοκρατικό σας δικαίωμα εξασκείτε) και την ίδια ώρα χαϊδεύετε το υπογάστριο του Ισραήλ. Αυτό τα λέει όλα.

 

*Παρέμβαση μου στη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου για τη Γάζα

Please reload

bottom of page