top of page

Συνάντηση με τον Selim Yenel, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ

11/09/2015

Συνάντηση μιας ώρας είχα χθες στις Βρυξέλλες με τον Selim Yenel, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ.

 

Στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για την απουσία ενδιαφέροντος εκ μέρους της Τουρκίας για λύση στο κυπριακό πρόβλημα, με ιδιαίτερη εστίαση στην όλη στάση του Τούρκου προέδρου, κατά την πρόσφατη παράνομη επίσκεψη του στην Κύπρο.

 

Στη συνάντηση έγινε επίσης ευρεία αναφορά στο γεγονός ότι χώρες της Ευρώπης, που δεν ενδιαφέρονται για ένταξη της Τουρκίας χρησιμοποιούν ως άλλοθι το κυπριακό πρόβλημα. Πράγμα που στο τέλος οδηγεί σε απομάκρυνση της ένταξης, αλλά ταυτόχρονα και απομάκρυνση της λύσης.

 

Θα μπορούσε αυτό σε κάποιο βαθμό να αλλάξει δεδομένου ότι σήμερα, ένεκα και της συνεχιζόμενης κρίσης στην Ουκρανία, η Γερμάνια, ή και άλλες χώρες έχουν ανάγκη μιας λύσης εφ όσον αυτή δημιουργεί νέες πηγές και νέες διαδρομές τροφοδοσίας της Ευρώπης με ενέργεια.

 

Ο Τούρκος Μόνιμος Αντιπρόσωπος ήγειρε το θέμα ανοίγματος νέων κεφαλαίων και από την πλευρά μου επανέφερα το θέμα της Αμμοχώστου.

 

*Τέλος, συμφωνήσαμε και οι δύο να συνεχίσουμε τις συχνές μαςς επαφές, οι οποίες πάντοτε γίνονται μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα και προσπάθεια αλληλοκατανόησης.

Please reload

bottom of page